Tortice sa sirom

Maslac desert

Vreme pripreme : 30min


Sastojci

  • 120 g President maslaca
  • 640 g Galbani Mascarponea
  • Kora polovine limuna
  • 250 g čajnog peciva
  • 120 g žutog šećera

Priprema

Korak 1

Uz pomoć miksera na najvećoj brzini 5 minuta mešajte 640 g Galbani Mascraponea i fino izrendanu koricu polovine limuna.

Korak 2

U odvojenoj posudi pomešajte 250 g isitnjenog čajnog peciva i 120 g President putera.

Korak 3

Dobijenu smesu razvucite između dva sloja papira za pečenje na debljinu od 1 cm i pustite da se ohladi. Ohlađenu smesu okruglim kalupom ili čašom raspodelite u 8 jednakih delova.

Korak 4

Smesu prebacite u kalupe i prelijte kremom od sira i limunove kore i stavite u zamrzivač dok se tortice ne ohlade i stvrdnu.

Korak 5

Dobro ohlađene tortice pospite žutim šećerom i karamelizirajte ga upaljačem ili kalupe stavite u rernnu sa uključenim gornjim grejačem zatim ih zapecite oko 3 minuta, dok se ne stvori lepa, smeđa i hrskava korica.

Korak 6

Tortice ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim ih stavite u frižider - poslužite ih hladne.