Tortice sa sirom
Vreme pripreme : 30min
Sastojci
Priprema
Korak 1
Uz pomoć miksera na najvećoj brzini 5 minuta mešajte 640 g Galbani Mascraponea i fino izrendanu koricu polovine limuna.
Korak 2
U odvojenoj posudi pomešajte 250 g isitnjenog čajnog peciva i 120 g President putera.
Korak 3
Dobijenu smesu razvucite između dva sloja papira za pečenje na debljinu od 1 cm i pustite da se ohladi. Ohlađenu smesu okruglim kalupom ili čašom raspodelite u 8 jednakih delova.
Korak 4
Smesu prebacite u kalupe i prelijte kremom od sira i limunove kore i stavite u zamrzivač dok se tortice ne ohlade i stvrdnu.
Korak 5
Dobro ohlađene tortice pospite žutim šećerom i karamelizirajte ga upaljačem ili kalupe stavite u rernnu sa uključenim gornjim grejačem zatim ih zapecite oko 3 minuta, dok se ne stvori lepa, smeđa i hrskava korica.
Korak 6
Tortice ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim ih stavite u frižider - poslužite ih hladne.