O Brendu

President - Život zadovoljstva

President® Cheese je jedan od prvih svetskih proizvođača sireva i robna marka broj 1 u poizvodnji Bri sira u Francuskoj, koji posluje u okviru Lactalis grupe. Osnovao ju je André Besnier 1933. godine u gradu Laval, Francuska, u dolini reke Loare. Kompanija poseduje iskustvo i tradiciju više od 75 godina u francuskom zanatstvu i proizvodnji najšireg spektra specijalnih sireva, uključujući najveći broj sireva sa kontrolisanom oznakom porekla. President možete smatrati ličnim vodičem kroz svet sireva, jer predstavlja izuzetan spoj stručnosti, ukusa i kulture, koji rezultiraju spektrom specijalnih sireva.

Istorija President sireva

André Besnier je napustio posao

19. oktobra 1933. godine, André Besnier, napustio je posao proizvođača putera sa željom da postane proizvođač sira u gradu Laval, Mayenne. Već prvog dana prikupio je 34 litra mleka i iskoristio ga za proizvodnju 17 sireva poznatih kao Le Petit Lavallois Camembert.

Camembert sir je ugledao svetlost dana

1947. godine, Besnier je počeo da proširuje poslovanje i preselio se u modernije postrojenje u Lavalu. Tu je počeo da proizvodi Camembert, beli sir, petit suisses (beli i sveži sir) i puter. To nije bilo mnogo ranije nego što je priznat kao specijalista u proizvodnji visoko kvalitetnog putera.

10,000 litara mleka dnevno

1950. godine, njegova proizvodnja uspeva da sakupi u proseku 10,000 litara mleka dnevno i ima tridesetak zaposlenih.

Andréa Besniera je nasledio sin, Michel

1955. godine, André je iznenada preminuo i poslovanje je nasledio njegov tada dvadesetsedmogodišnji sin, Michel Besnier. Michel je bio fascinantan proizvođač sira i talentovani poslovni čovek, koji je znao kako da na jedinstveni način komunicira o poslu.

 

President robna marka je lansirana

Michel Besnier je zvanično lansirao President robnu marku 1968. godine. Od tada, President proizvodi uživaju neprekidnu reputaciju. Ipak, i pored velikog broja nagrađivanih proizvoda, njegov najpoznatiji sir je svakako Camembert. S toga je postao predstavnik President robne marke.

President puter

1972. lansiran je President puter.

President Brie

1975. lansiran je President Brie sir.

President Emmental

1991. lansirana je President Emmental paleta.

President prodaje milijarditi Camembert

1993. godine President je prodao milijarditi Camembert. To je 1.000.000.000 komada najboljeg sira poznatog čoveku.

President sirevi u Srbiji

U maju 2007. godine kvalitet belih sireva prepoznat je od strane President-a. Ulaskom u čuvenu President porodicu, naši sirevi postaju dostupni u velikom broju zemalja Evrope i sveta.