Omlet sa jabukama

omlet sa jabukama

Vreme pripreme : 25min


Sastojci

  • 2 dl svežeg mleka sa 2,8% mlečne masti
  • 50 g President maslaca
  • 2 jabuke
  • pola kašičice muskatinog oraščića
  • 6 jaja
  • 40 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera
  • pola šoljice mlevenog badema
  • 1 šoljica kesten pirea

Priprema

Korak 1

Umućenim jajima dodajte 2 dl Dukat svežeg mleka sa 2,8% mlečne masti, 40 g šećera u prahu, kesicu vanilin šećera i šaku mlevenih badema.

Korak 2

Oljuštite jabuke, isecite ih na kolutove i pospite sa pola kašičice muskatnog oraščića. Potom ih propržite na tiganju u koji ste prethodno rastopili 50 g President maslaca.

Korak 3

Jednom kada su jabuke blago karamelizovane, prelijte ih prethodno napravljenim omletom i ostavite na laganoj vatri par minuta.

Korak 4

Omlet od jabuka služi se kao toplo jelo, a neposredno pre serviranja svakoj porciji dodajte kašičicu kesten pirea. U slast!

Korak 5

Da bi se dobila karakteristična tekstura omleta, mućenim jajima potrebno je dodati mleko. Takođe, omlet se tradicionalno peče na jednoj strani i ne okreće se tokom pečenja.