Omlet sa jabukama


Vreme pripreme : 25min
Sastojci
Priprema
Korak 1
Umućenim jajima dodajte 2 dl Dukat svežeg mleka sa 2,8% mlečne masti, 40 g šećera u prahu, kesicu vanilin šećera i šaku mlevenih badema.
Korak 2
Oljuštite jabuke, isecite ih na kolutove i pospite sa pola kašičice muskatnog oraščića. Potom ih propržite na tiganju u koji ste prethodno rastopili 50 g President maslaca.
Korak 3
Jednom kada su jabuke blago karamelizovane, prelijte ih prethodno napravljenim omletom i ostavite na laganoj vatri par minuta.
Korak 4
Omlet od jabuka služi se kao toplo jelo, a neposredno pre serviranja svakoj porciji dodajte kašičicu kesten pirea. U slast!
Korak 5
Da bi se dobila karakteristična tekstura omleta, mućenim jajima potrebno je dodati mleko. Takođe, omlet se tradicionalno peče na jednoj strani i ne okreće se tokom pečenja.