Meksička salata
Vreme pripreme : 30min
Sastojci
Priprema
Korak 1
Piletinu isečenu na rezance kratko propržite na vodi i malo maslinovog ulja. Iscedite i stavite u veliku posudu za salatu.
Korak 2
U posebnoj posudi promešajte majonez, jogurt, začine, koncentrat paradajza i luk, kratko odložite da bi se ukusi sjedinili, a zatim pripremljenim prelivom prelijte piletinu.
Korak 3
Dodajte paprike i kukuruz i polako mešajte dok preliv ne pokrije sve sastojke.
Korak 4
Kuvan pirinač stavite na tanjir, a mešavinu piletine složite u sredinu.
Korak 5
Preko svega posipajte Somborsku isečenu na kockice i odmah poslužite.
Korak 6
Poslužite sa zelenom salatom začinjenom limunovim sokom i prelivom od ulja sa začinskim biljem. Ako volite ljuće, dodajte isečene zelene čili papričice ili ljutenicu.