Korpice sa Krem Kajmakom i suvim vratom


Vreme pripreme : 30min
Sastojci
Priprema
Korak 1
Izmešati brašno, prašak za pecivo, so, biber i mlevenu začinsku papriku. Dodati maslac iseckan na listice i 1 jaje (ako pravite posne korpice, jaje slobodno izostavite). Zamesiti glatko testo, ako je potrebno dodati malo mleka ili hladne vode, zamotati u foliju pa ostaviti oko 1 sat u frižideru.
Korak 2
Testo tanko razviti i obložiti metalne modlice (nije ih potrebno prethodno namazati maslacem pošto je testo dovoljno masno) ili obložiti modlice od silikona. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta dok blago ne porumene na ivicama. Sacekati da se korpice malo prohlade u modlicama, pa ih jednostvno samo preokrenuti i same će se ispasti.
Korak 3
Prhke korpice napunite President Krem Kajmakom i seckanim suvim vratom. Pospite sa malo seckanog vlašca ili dekorišite grančicom peršuna. Možete dodati i malo začinske paprike ili bibera za pikantniju ukus... Prijatno grickanje!
Korak 4
Korpice se mogu ispeći ranije i čuvati u zatvorenoj kutiji, mogu se čak i zamrznuti, pa je jako zgodno napraviti ih unapred i koristiti kada nam zatrebaju.